Hapatustyöpaja Kangosjärvellä

Tapahtumat

Hapatustyöpaja Kangosjärvellä

Hapatustyöpaja Kangosjärvellä

Sähkötöntä säilöntää terveellisimmillään! Hapatustyöpaja järjestetään Kangosjärven kylätalolla. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Keskiviikkona 11.9. tutustumme perinteisiin säilöntämenetelmiin, jotka ovat auttaneet ihmisiä säilyttämään ruokaa vuosisatojen ajan ilman sähköä. Fermentointi, eli käymisprosessi, on luonnollinen menetelmä, jossa mikrobit, kuten bakteerit ja hiivat, muuttavat elintarvikkeen sokerit ja tärkkelykset erilaisiksi happotuotteiksi. Tämä prosessi ei ainoastaan säilö ruokaa, vaan myös rikastuttaa sen makua, ravintoarvoa ja terveyshyötyjä. Fermentointi on käytännöllinen, ekologinen ja maukas tapa pidentää tuoreiden raaka-aineiden käyttöikää. Työpajassa opit: - Hapattamisen perusteet ja historian. - Kaksi fermentointi menetelmää ja niiden soveltaminen eri raaka-aineisiin. - Käytännön vinkit ja reseptit kotona fermentointiin ilman sähkölaitteita. - Fermentoinnin terveysvaikutukset ja kuinka se parantaa ruoansulatusta ja immuunijärjestelmää. Kurssin aikana valmistamme yhdessä klassisia hapatettuja tuotteita, kuten hapankaalia ja hapatettuja juomia. Saat myös mukaasi kattavat ohjeet ja inspiraatiota jatkaa fermentointikokeiluja omassa keittiössäsi. Hapattamisen taito ei vaadi hienoja laitteita, vain uteliaisuutta ja halua oppia uutta. Nauti itse tekemäsi hapatetun ruoan herkullisista mauista ja terveysvaikutuksista! Mukaasi tarvitset: * 1 - 3 huoneenlämpöistä kaalta kokonaisena tai pieneksi pilkottuna *5-10l iso astia (ämpäri) *survin * kaksi keittämällä sterilisoitua lasipurkkia * leikkuulaudan ja veitsen Ilmoittaudu: https://forms.office.com/e/eeY1Y4tWSW


Kerro kaverille: Jaa Facebookissa. Linkki avautuu uuteen välilehteen Jaa Twitterissä. Linkki avautuu uuteen välilehteen

Takaisin